Edgar Payán, Roger Llovera, Maró Valls, Pol Ayala i Yaiza Castillo són els estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs que han guanyat la primera edició de la [Not Only Games] Jam, que es va celebrar de l’11 al 13 de maig al Canòdrom de Barcelona. L’activitat, en format hackathon, l’organitzava l’empresa King, que desafiava a universitaris a crear solucions innovadores per millorar la inclusió social a través de videojocs o altres productes digitals.
L’equip del TecnoCampus van guanyar la hackathon amb Trust into the light, un joc cooperatiu per ordinador en 3D que pretén que el videojugador simuli l'experiència de tenir una diversitat funcional, en aquest cas visual. Ayala afirma que un dels punts diferencials del joc és que va ser l’únic en 3D i que se centrava a crear una experiència, més que en la pròpia jugabilitat: "El repte era crear un sistema on el primer jugador pogués seguir eficaçment les indicacions del segon i, a la vegada, visqués una experiència similar a la que viuen les persones cegues". “El desafiaments principals de la hackathon era desenvolupar un joc des de zero, dins de la temàtica proposada i amb un temps molt ajustat”, afegeix Roger Llovera, també membre de l’equip. “Podem aprendre com és el cicle real de desenvolupament d’un joc, a treballar en equip i a fer contactes amb professionals de la indústria”, explica Llovera sobre l'experiència.
Els professors Carlos González i David Garcia també van participar a la [Not Only Games] Jam com a mentors, encarregats de guiar els equips i assegurar-se que estaven creant l’experiència que buscaven. González considera que aquest tipus d'experiències són molt enriquidores per als estudiants: "Els permet interactuar amb una gran empresa del sector com és King, posar en pràctica els coneixements adquiritis a l’aula i enriquir el currículum”.
Un joc per lluitar contra el bullying
Pol Vega, Natàlia Puig, Joan Cuch, Ricard Cabezas i Alan Elwood són els integrants del segon grup d’estudiants del Grau en Disseny i Producció de Videojocs que van participar a la [Not Only Games] Jam. Sota el nom Instant, van presentar un joc per treballar el bullying entre els més joves. “Vam dissenyar un joc de caràcter seriós que pretenia transmetre un missatge més que divertir”, explica Cuch.
És per això que en el joc es treballa com una foto feta inicialment de manera innocent pot convertir-se en motiu de burla a les xarxes socials a causa de la interacció dels mateixos usuaris. “Volíem transmetre el sentiment d’incomoditat a l’usuari, no com a víctima o atacant, sinó com a observador que contribueix de manera passiva a que es produeixin situacions d’assajament”, afegeix Cuch. Segons Vega, participar en activitats fora de l’aula els serveix per millorar les competències professionals: "Ens obliga a desenvolupar noves idees, a enfrontar-nos a situacions noves i a buscar solucionar problemes de manera més eficient".
2018 © Avís Legal | Cookies | Política de Privacitat